babbel en voel

                       een interactieve wollen geluidssculpturen – installatie.

“babbel en voel” is een installatie speciaal gemaakt voor baby’s, peuters, kleuters en hun (groot)ouders. De wollen geluidssculpturen nodigen uit tot interactie en bestaan uit een wollen “babyboot”, een “peuterboot”, twee “kades” en “voelvissen”. De “babbel en voel” installatie nodigt uit om met elkaar te spelen en te babbelen terwijl de geluidscomposities: “boot, trein en auto” hoorbaar en voelbaar zijn. Je wordt omringt door geluiden, voelt de motor van een bootje, hoort de meeuwen in de haven, het water maar ook woorden: boot!, een liedje: schipper mag ik over varen? De “peuterboot” op kleine wieltjes is verplaatsbaar, de “babyboot” kan schommelen en schuiven. Na verloop van tijd verandert het geluidslandschap in een treinstationnetje; de boten worden dan treintjes en de kades perronnetjes. De “babbel en voel” installatie is bedoeld om op speelse wijze de zintuiglijke-, motorische- en taalontwikkeling te stimuleren. Daarnaast ook om bewustwording van de geluidsomgeving te bevorderen en creativiteit te stimuleren. Al spelend ervaren en leren. Maar vooral ook om samen te beleven….  

Op een boot kan een volwassene met baby, dreumes of peuter plaatsnemen. De andere ouders en kinderen kunnen zich op of rond om de overige sculpturen bewegen. Men heeft zo’n 45 min. om de installatie (composities: “boot, trein en auto”) te ervaren, samen te spelen, luisteren, babbelen, voelen, afwisselend de baby- en of de peuterboot uit te proberen en om een voel-tekening te maken. Dit kan herhaald worden.

Er is een plek waar kinderen met of zonder ouders/begeleiders een voel-tekening kunnen maken. De kinderen maken b.v. een tekening van een boot, auto, vis,… of wat ze net hebben beleefd om er daarna voelbare materialen bij te plakken. (stukjes wol, draadjes, enz.) Na afloop worden de voeltekeningen verzameld en (evt. later) aan elkaar gepresenteerd.

De “babbel en voel” – installatie is geschikt voor kinderdagverblijven, voorscholen, s.o., kindermuziek / theater festivals.

 

Meer informatie over “babbel en voel”:

https://www.ricardohuisman.com/babble-and-touch-installation-at-babelut-festival-neerpelt-be/

 

Ga terug naar de introductie kunsteducatie pagina

 

          “babbel en voel”  kon worden geproduceerd met financiële steun van Musica BE en Beste Buren Fonds.